H-hetki lähestyy!

On lauantai ja ensi-iltapäivä. Mieleni täyttää kutkuttava jännitys. Iltaa on hyvä odottaa kotitöihin keskittyen. Mieli on rauhallinen, sillä kaikki ympärillä tapahtuva näyttää olevan kunnossa. Muutama puhelinsoitto viimeisiä tarkistuksia varten: Ohjaajan tunnelmat rauhaisat, päivä on annettu kaikille omaan valmistautumiseen. Aikaa voimme viettää tahoillamme. Aikataulu varmistettu. Tapaan illan esiintyjät ja saapuvan yleisön puoli kuuden aikaan, siis hyvissä ajoin. Esitys alkaa klo 19, mutta on aina niin ihana olla kokemassa reilun tunnin ajan se odottava kuhina, KTK:lle saapuva odottavainen väki ja tiivistyvä tunnelma. Kahvi tuoksuu, lipunmyyntijono kasvaa ja käsiohjelman myyjät kiertävät väkijoukossa. Ovet avautuvat hiukan ennen H-hetkeä, jokainen löytää paikkansa: yleisö ja toteuttajat. On aika!

Mielessä jokaisella musiikkilukiolaisella, jokaisella henkilöllä on odotus ja tulevaisuus. Tämän illan jälkeen maanantain arki odottaa. Sen tiedostamme, se ajatus on jossakin taustalla. Aikaisempien vuosien kokemuksesta tiedän, että jokainen musikaaliin osallistuva nuori on kasvanut ihmisenä, kokemus on edistänyt kasvua aikuisuuteen ja lisännyt itsetuntemusta ja vastuuta.

Kokemus ja hyvä mieli auttavat kestämään kaiken väsymyksen. Meidän aikuisten, opettajien ja vanhempien tuella lukion asettamat haasteet ja lukuisat tehtävät saadaan sitten seuraavien päivien aikaan suoritetuiksi. Meitä jokaista tarvitaan: Toiset ovat näyttämöllä, toiset ovat tukirakenteissa. Jokaisen on itse arvostettava omaa rooliaan tässä suunnattoman upeassa kokonaisuudessa.

Menestystä jokaiselle meistä!

Taina-rehtori