Tämä viikko on Kaustisella yhtä juhlaa – myös musiikkilukion opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kamarimusiikkiviikko on lähes musiikkilukion ikäinen tapahtuma. Viikko mahdollistaa nautinnolliset konsertit Kansantaiteenkeskuksessa, lukiolla, kirkossa ja kylällä. Vaivatonta kulttuuritarjontaa!

Torstai-iltana lukion naapurissa Kansantaiteenkeskuksen salin eturivin kansoittivat musiikkilukiolaiset. Lavalla soitti kansainvälisesti arvostettu maakunnan helmi, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, johtajana Janne Nisonen. Solistina saimme kuulla sopraano Helena Juntusta.

Konsertti oli varmaan elämys jokaiselle kuulijalle. Lukiopolun varrella, arjen keskellä tällainen viikko konsertteineen on Kaustisen musiikkilukiossa mahdollisuus. Ilmaiset konsertit lukion nuorille on järjestäjien lahja hyvästä yhteistyöstä. Musiikkilukion opiskelijat ja opettajat osallistuvat yhdessä viikon ohjelmaan tuottamiseen. Viikon aloitti Musiikkilukion konsertti sunnuntaina. Konsertti oli monipuolinen opiskelijoiden ja opettajien osaamisen näyttö. Luovuutta edusti mm kolmen lukiolaissäveltäjän teokset.

Henkilökohtaisesti nautin viikon tarjoamista mahdollisuuksista musiikkilukiolaisille. Keskiviikkona muusikko Mikko Perkola ilahdutti meitä keskellä päivää ja tänään puolestaan Näppäripedagogiikan isä Mauno Järvelä kertoi Kaustisen omasta Sibeliuksesta, Wiljami Niittykoskesta ja havainnollisti hänen soittoaan.Kaustisen perinne ja taito tarttui jokaiseen.

Perjantaina koulumme vieraaksi saamme sävellyksen professori Veli-Matti Puumalan, koulumme entisen opiskelijan. Vierailusta tulee varmaan ikimuistoinen kokemus meille kaikille, mutta erityisesti nuorille säveltäjillemme.

Kaustinen ja musiikkilukio täällä on mahdollisuus!